Griekse falafel van courgette en kikkererwtenmeel
- 15 stuks
- 25 min
- waardering 7,5
- Hapje
- Grieks
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 560 g geraspte courgette
- 1 theelepel zout, plus extra naar smaak
- 4 eetlepels vers gesneden peterselieblad
- ¼ theelepel kurkuma
- ¼ theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel gemalen koriander
- 80 g kikkererwtenmeel
- versgemalen zwarte peper
- olijfolie, om in te bakken
- opdienen met
- tzatziki
- partjes citroen
- vers gesneden korianderblad
- platbroden
Bereiden
Doe de geraspte courgette in een schaal, meng er 1 theelepel zout door en laat 10 minuten staan. Knijp dan het grootste deel van het vocht uit de courgette en gooi dit weg. Roer met een spatel de peterselie erdoor met de kurkuma, komijn, koriander, het meel, de peper en zout naar smaak.
Gebruik een klein uitsteekvormpje of maatlepel om 14-16 even grote balletjes te maken en druk ze een beetje plat.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, voeg wat olijfolie toe en bak de falafels aan elke kant 3-4 minuten tot ze goudbruin zijn. Dien op met de tzatziki, partjes citroen, koriander en platbroden, of waar je maar trek in hebt!
Opmerking
'Of deze falafel echt Grieks is weet ik eigenlijk niet, maar de combinatie van courgette met kikkererwten en tzatziki doet me terugdenken aan een fantastische zomer die ik vele jaren geleden al etend in Griekenland doorbracht.' - Dunja Gulin
Kookboek
Het recept 'Griekse falafel van courgette en kikkererwtenmeel' is afkomstig uit het kookboek...
Falafel
Dunja Gulin
In 'Falafel' staan 30 verrassende recepten voor balletjes, burgers en meer. Falafel is vegetarisch comfort food op z'n best. In dit boek staan de recepten... lees verder
© Uitgeverij Becht