Gado gado
bereiden
Ingrediënten
- 150 g witte kool, in reepjes
- 200 g sperziebonen, afgehaald
- 2 wortelen, in dunne plakjes
- 2 aardappelen, in dunne plakjes
- 100 g taugé
- 2 hardgekookte eieren, gepeld en in vieren
- 2 eetlepels gefruite uitjes
- voor de pindasaus
- 200 g ongeroosterde pinda's
- 60 ml arachideolie
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 4 Aziatische sjalotjes, gesnipperd
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel tamarindepasta
Bereiden
Kook of stoom de groenten apart voor.
Rooster voor de saus de pinda's in de hete olie in een wok en laat ze uitlekken. Laat 1 eetlepel olie in de wok.
Hak de pinda's fijn in een foodprocessor of vijzel. Wrijf de knoflook en de sjalotjes tot een gladde pasta.
Verwarm de olie in de wok en laat de uienpasta kleuren. Voeg de pinda's, de sambal, de ketjap en de tamarinde toe. Giet 500 ml water in de pan en breng de saus onder af en toe roeren op halfhoog vuur aan de kook.
Serveer de groenten en de eieren met de pindasaus en de gefruite uitjes.
Extra benodigd
Foodprocessor of vijzel
Variatietip
Voor dit gerecht kunnen nog andere groenten worden gebruikt, zoals peultjes, zoete aardappel en broccoli.
Tip
Bewaar overgebleven saus in een goed afgesloten pot in de koelkast en serveer hem bij kipsaté.
Kookboek
Het recept 'Gado gado' is afkomstig uit het kookboek...
Kookschool - De oosterse keuken
Jody Vassallo
Snel, makkelijk en toch lekker koken, wie wil dat niet? Met dit boek maak je de heerlijkste gerechten met een bereidingstijd van vaak niet meer dan 10 minuten. Soepen... lees verder
© Inmerc