Gado gado van Annabel Langbein
bereiden
Ingrediënten
- voor de gado gado
- 3 kleine, vastkokende aardappelen
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gemberpoeder
- partje groene kool
- handvol sperziebonen
- 3 eieren
- 250 g tofu of tempé
- olie
- 1 wortel, in dikke lucifers
- ¼ komkommer, in dikke lucifers
- handvol taugé
- kroepoek
- voor de pindasaus
- 125 ml zoute pindakaas met stukjes
- 2 eetlepels Thaise zoete chilisaus
- ½ theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel fijn geraspte verse gember
Bereiden
Snijd de aardappelen in partjes en doe ze met 1 theelepel zout, de kurkuma en het gemberpoeder in een pan. Giet er voldoende water bij om ze onder te zetten, kook ze gaar, giet ze af en laat ze uitlekken.
Leg de groene kool en de sperziebonen 1 minuut in een pan kokend water, laat ze onder de koude kraan schrikken en vervolgens uitlekken en afkoelen.
Kook 3 eieren hard, pel ze en snijd ze in de lengte in kwarten.
Snijd de tofu of tempé in reepjes en bak ze goudbruin in een beetje neutrale olie.
Roer voor de pindasaus 125 ml kokend water met de pindakaas in een mengkom tot een glad mengsel. Roer er de Thaise zoete chilisaus, chilivlokken, sojasaus en geraspte gember door.
Leg de aardappelpartjes, groene kool, sperziebonen, eieren, tofu, wortel, komkommer, taugé en kroepoek op een serveerschaal. Zet vlak voor het serveren 250 ml pindasaus in een kommetje midden op de schaal.
Tip
De pindasaus blijft in de koelkast weken goed en kan eventueel met een beetje water verdund worden.
Kookboek
Het recept 'Gado gado van Annabel Langbein' is afkomstig uit het kookboek...
Simple Pleasures
Annabel Langbein
Wil je eenvoudige en smaakvolle recepten met producten die vers uit de grond komen? Dan is 'Simple Pleasures' jouw ideale kookboek: vol pure gerechten voor de
... lees verder © Van Dishoeck