Gado gado (salade met tahoe, tempeh en pindasaus)
bereiden
Ingrediënten
- 200 g sperziebonen, schoongemaakt
- 200 g spitskool, in reepjes gesneden
- 200 g broccoli, in roosjes
- 100 g taugeh
- 100 g tahoe, in blokjes
- 100 g tempeh, in blokjes
- 2 eieren, hardgekookt
- 1 zakje longtong, gekookt volgens aanwijzingen op de verpakking
- 1 zakje kroepoek
- 150 ml satésaus
- 50 g gefruite uitjes
Bereiden
Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de boontjes in ca. 6 minuten beetgaar. Voeg na 4 minuten de koolreepjes en de broccoli toe. Voeg de taugeh 30 seconden voor het einde van de kooktijd toe, schenk de groenten af en laat ze goed uitlekken.
Verhit de olie in een pan en bak de tahoeblokjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de tempehblokjes bruin en knapperig.
Verdeel de groenten over een groot serveerbord. Strooi de tahoe- en de tempehblokjes erover en verdeel de plakjes ei en blokjes lontong erover. Verkruimel de kroepoek over de gado gado. Verwarm de satésaus en giet de saus ruim over het bord, bestrooi met de gefruite uitjes.
Kookboek
Het recept 'Gado gado (salade met tahoe, tempeh en pindasaus)' is afkomstig uit het kookboek...
Boekoe Bagoes
Mirjam van der Rijst
Deel de liefde voor de Indische keuken en laat je ontroeren door de boeiende verhalen van families met wortels in voormalig Nederlands-Indië. De recepten zijn van
... lees verder © Uitgeverij Terra