Gado gado met zelfgemaakte pindasaus
- 4 personen
- 35 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Indonesisch
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 eieren
- 50 g groene asperges, in stukjes
- 50 g sperziebonen, in stukjes
- 50 g peultjes, in stukjes
- 1 blikje minimaïskolfjes
- 150 g stevige tahoe, in blokjes
- 100 ml frituurolie
- 1 komkommer, in schuine plakken van 2-3 cm dik
- 2 tomaten, in kwarten
- voor de pindasaus
- 80 ml arachideolie
- 150 g gebrande, gedopte, ongezouten pinda's
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode rawits, zonder zaadjes
- 1 lange lombok
- 1 kleine tomaat
- 2 djeroek poeroetblaadjes
- 1 eetlepel palmsuiker
- 1 eetlepel ketjap manis (zoete sojasaus)
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels limoensap
- voor erbij (desgewenst)
- 50 g taugé
- kroepoek
Bereiden
Verhit voor de pindasaus de olie in een koekenpan en bak de pinda's lichtbruin. Laat ze uitlekken, dep ze met keukenpapier droog en bestrooi ze met zout. Haal de pitjes uit de chilipepers en schil de tenen knoflook. Maal alle 'droge' ingrediënten in een blender of wrijf ze in een vijzel fijn.
Voeg de ketjap manis, 1 glas warm water, de kokosmelk en het limoensap toe. Doe er zout en peper bij en proef of er nog wat ketjap bij moet. Bestrooi de saus met gebakken sjalot.
Kook de eieren 10-12 minuten in kokend water met zout en laat ze in koud water afkoelen. Pel ze en snijd ze doormidden.
Kook de groene groenten en de minimaïs een paar minuten in een grote pan water met zout. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Bak de tahoe een paar minuten in de frituurolie; de blokjes moeten goudbruin worden. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verdeel de ingrediënten over kleine bordjes en dien ze (desgewenst) met taugé en kroepoek op. Geef er de pindasaus bij.
Extra benodigd
Blender of vijzel
Kookboek
Het recept 'Gado gado met zelfgemaakte pindasaus' is afkomstig uit het kookboek...
Selamat makan!
Sandra Mahut
Met dit kookboek zet je binnen een handomdraai exotische Balinese gerechten op tafel. Mie en nasi gorenggerechten, sambals, vegetarische gerechten... lees verder
© Good Cook