Gevulde puntpaprika's (solok lada)

2 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 puntpaprika's
  • 2 gerookte makreelfilets, ca. 200 g, in kleine stukjes geplukt
  • 50 g gedroogde kokos, losgeroerd met 3 eetlepels water
  • 1 theelepel grof gemalen zwarte peper
  • ½ eetlepel fijn zeezout, plus ½ theelepel extra voor de kokosmelk
  • 200 ml kokosmelk
  • voor de pasta
  • 2 banaansjalotten, grof gehakt
  • 3 tenen knoflook, grof gehakt
  • 2½ cm verse gember, grof gehakt

Bereiden

Snijd de puntpaprika's in de lengte doormidden en laat de steeltjes zitten. Schep met een theelepel de zaadjes en zaadlijsten eruit om de holte vrij te maken. Zet opzij.

Gebruik een stamper en vijzel om de ingrediënten van de pasta tot een gladde massa te wrijven. Wil je het liever sneller doen, dan kun je ook de staafmixer gebruiken. Schep de pasta in een kom en voeg de makreel, kokos, zwarte peper, het zout en de pasta toe. Schep om tot alles goed gemengd is.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Schep het vismengsel in de paprikahelften. Druk het mengsel stevig in de holtes. Leg de paprika's op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet 20-30 minuten in de oven tot de paprika's zacht zijn en de bovenkant mooi geroosterd is.

Leg de paprika's op een schaal en serveer direct.

Extra benodigd

Bakpapier

Opmerking

Deze gevulde paprika's met makreelfilet worden doorgaans geserveerd als bijgerecht bij nasi kerabu, de blauwe rijst. Meestal worden dan groene pepers gebruikt, vergelijkbaar met lange Turkse groene pepers, die je ook kunt gebruiken als je dit gerecht wat meer pit wilt geven. In het originele recept worden de pepers gestoofd in kokosmelk, maar ik doe de puntpaprika's in de oven, zodat de vulling een mooi knapperig korstje krijgt.

Kookboek

Het recept 'Gevulde puntpaprika's (solok lada)' is afkomstig uit het kookboek...

Het lekkerste uit Maleisië

In 'Het lekkerste uit Maleisië' schotelt chef Norman Musa ons met trots 60 Maleisische gerechten voor die je simpelweg móet eten. Van klassiekers als nasi lemak en roti canai, streetfood snacks als popiah goreng (sticky loempia's) tot verrassende

... lees verder

© Fontaine Uitgevers. Beeld: Saskia Lelieveld

Gevulde paprika tips