Oranje paprika's gevuld met gehakt

4 personen
bereiden

waardering 8,2obv 43 waarderingen

Bevat per portie

400 kcal
27 g eiwit
26 g vet
16 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 50 g (pandan)rijst, beetgaar gekookt
  • 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 3 eetlepels hot ketchup
  • 2 eetlepels koriander, fijngehakt
  • 4 oranje (of gele) paprika's
  • 200 ml vleesbouillon
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Meng in een kom het gehakt met de rijst, de bosuitjes, het kerriepoeder, de hot ketchup en de koriander. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Snijd een kapje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika's met het gehaktmengsel en zet ze naast elkaar in een passende ovenschaal.

Schenk de bouillon op de bodem en strooi de amandelen over de paprika's. Dek de schaal af met aluminiumfolie en stoof de paprika's ca. 30 minuten in de oven.

Verwijder de folie en laat de paprika's in nog ca. 20 minuten mooi bruin worden. Lekker met een frisse salade.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Het recept 'Oranje paprika's gevuld met gehakt' wordt je aangeboden door . Beeld: vsl | Shutterstock.com

Gevulde paprika tips

Reacties op dit recept

  • emmy Als je de rijst van te voren kookt, heerlijk recept. Andere kleuren paprika werken ook prima maar in de oranje zouden wel de meeste vitamines zitten.
  • Gerard Prima recept, maak iets dergelijks ook wel met witte paprika (hier soms te krijgen). En vorige commentator: er staat in het recept duidelijk dat je beetgare rijst moet gebruiken.
  • Anne Marie Heerlijk! Ook met gele paprika, onze groenteboer heeft géén oranje paprika's omdat ze te zwak zijn.
  • carla Moet het recept nog uitproberen, lijkt me erger lekker.
  • Aida Lekker, lijkt erg veel op turkse dolma.
  • Joop Heerlijk recept. Voor de geinteresserden: de oranje paprika is niet alleen heerlijk maar specifiek voor de gezondheid van je ogen de meest aangwezen groente. Bekijk maar eens de website Goed voor Ogen.
  • Loes Ik had geen koriander los gebruikt omdat mijn kinderen dat niet lekker vinden. In plaats daarvan heb ik original spices van Jonnie Boer toegevoegd. Erg lekker!