Oranje paprika's gevuld met gehakt
- 4 personen
- 60 min
- waardering 8,2
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
bevat per portie
- 400 kcal
- 27 g eiwit
- 26 g vet
- 16 g koolhydraten
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 50 g (pandan)rijst, beetgaar gekookt
- 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 3 eetlepels hot ketchup
- 2 eetlepels koriander, fijngehakt
- 4 oranje (of gele) paprika's
- 200 ml vleesbouillon
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng in een kom het gehakt met de rijst, de bosuitjes, het kerriepoeder, de hot ketchup en de koriander. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Snijd een kapje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika's met het gehaktmengsel en zet ze naast elkaar in een passende ovenschaal.
Schenk de bouillon op de bodem en strooi de amandelen over de paprika's. Dek de schaal af met aluminiumfolie en stoof de paprika's ca. 30 minuten in de oven.
Verwijder de folie en laat de paprika's in nog ca. 20 minuten mooi bruin worden. Lekker met een frisse salade.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Bron
Het recept 'Oranje paprika's gevuld met gehakt' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: vsl | Shutterstock.com