Gevulde tomaatjes met panzanella
16 stuks
bereiden
wachten
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 2 sneetjes witbrood
- 8 kleine trostomaten, gehalveerd en uitgehold
- ¼ komkommer, in piepkleine blokjes
- ½ rode ui, fijngesneden
- 2 eetlepels basilicum, fijngehakt
- 2-3 eetlepels olijfolie
- balsamicoazijn
Bereiden
Snijd de sneetjes witbrood in kleine blokjes en laat ze uitgespreid uitdrogen.
Schep in een kom het binnenste van de tomaten met de komkommer, ui, de broodblokjes, basilicum en olijfolie door elkaar en breng dit mengsel op smaak met enkele druppels balsamicoazijn, zout en versgemalen zwarte peper. Laat dit broodmengsel 10 minuten staan.
Vul vlak voor het serveren de tomaatjes met de panzanella en garneer met een klein blaadje basilicum. Een lekker fris en licht hapje voor 's avonds.
Het recept 'Gevulde tomaatjes met panzanella' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood
Gevulde tomaten tips
Reacties op dit recept
- g Ik heb het gemaakt, heerlijk.