Gevulde tomaten met ei van de barbecue
- 6 personen
- 35 min
- waardering 8,5
- Voorgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 6 grote vleestomaten
- 1 witte ui, gesnipperd
- 70 ml olijfolie
- 1 teen knoflook, geperst
- 150 g belegen boerenkaas, geraspt
- 6 eieren
- 10 sprieten bieslook, fijngehakt
Bereiden
Snijd de bovenkant van de tomaten af en hol ze uit. Laat de tomaten ondersteboven op een rekje uitlekken en snijd het vruchtvlees tot pulp.
Fruit de ui zacht aan in olijfolie en voeg de knoflook toe. Laat even garen en voeg tomatenpulp toe.
Laat het tomatenmengsel iets inkoken, voeg al roerend de geraspte kaas toe en laat de kaas smelten. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel afkoelen.
Vul de uitgeholde tomaten ongeveer tot de helft met het tomaten-kaasmengsel en breek er een ei boven.
Gaar de tomaten 15 minuten op de barbecue (temperatuur 160 °C, hitte indirect) en controleer of het wit gestold is, maar de dooier nog wel licht vloeibaar is. Bestrooi met wat bieslook als de tomaten klaar zijn.
Kookboek
Het recept 'Gevulde tomaten met ei van de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...
Het complete BBQ boek
Julius Jaspers
Met 'Het complete BBQ boek' geeft Julius Jaspers je alle tools, technieken en recepten in handen om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden op de BBQ. Van de snelle doordeweekse maaltijd tot showstoppers voor in het weekend... lees verder
© Carrera Culinair. Beeld: Dennis Brandsma