Gevulde tomaten met flageoletsalade

2 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,2obv 6 waarderingen

Bevat per portie

310 kcal
14 g eiwit
20 g vet
18 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 1 blikje flageolets (netto ca. 400 g)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • ½ stengel bleekselderij, in flinterdunne plakjes
  • 3 zwarte olijven zonder pit, in stukjes
  • 25 g geitenkaas, verkruimeld
  • 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt

Bereiden

Snijd van de tomaten de boven- en de onderkant af. Hol de tomaten uit en laat ze omgekeerd op keukenpapier uitlekken.

Spoel de flageolets in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Roer het citroensap, de olie en de kruiden erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Schep de flageolets, de bleekselderij en de olijven door de geitenkaas. Laat de smaken ca. 1 uur intrekken.

Vul de tomaten met de flageoletsalade. Strooi het bieslook erover.

Extra benodigd

Keukenpapier

Het recept 'Gevulde tomaten met flageoletsalade' wordt je aangeboden door . Beeld: picturepartners | Shutterstock.com

Gevulde tomaten tips