Gevulde tomaten met flageoletsalade
2 personen
voorbereiden
bereiden
wachten
voorbereiden
bereiden
wachten
Bevat per portie
310 kcal
14 g eiwit
20 g vet
18 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 tomaten
- 1 blikje flageolets (netto ca. 400 g)
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- ½ stengel bleekselderij, in flinterdunne plakjes
- 3 zwarte olijven zonder pit, in stukjes
- 25 g geitenkaas, verkruimeld
- 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
Bereiden
Snijd van de tomaten de boven- en de onderkant af. Hol de tomaten uit en laat ze omgekeerd op keukenpapier uitlekken.
Spoel de flageolets in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken. Roer het citroensap, de olie en de kruiden erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Schep de flageolets, de bleekselderij en de olijven door de geitenkaas. Laat de smaken ca. 1 uur intrekken.
Vul de tomaten met de flageoletsalade. Strooi het bieslook erover.
Extra benodigd
Keukenpapier
Het recept 'Gevulde tomaten met flageoletsalade' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: picturepartners | Shutterstock.com