Indiase groene kool met kruiden

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 5,4
  • Bijgerecht
  • Indiaas
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • ½ ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 stukje verse gemberwortel, fijngesneden
  • 2 groene chilipepers, zaad verwijderd, fijngesneden
  • 4 eetlepels olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 500 g groene kool, in fijne reepjes
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • 20 g boter

Bereiden

Hak de ui, knoflook, gember en chilipepers samen fijn in een keukenmachine, maar zorg ervoor dat je geen gladde puree krijgt. Je kunt alles ook fijnhakken met een mes.

Verhit de olie in een koekenpan met zware bodem en bak het uienmengsel enkele minuten zonder het te laten kleuren. Voeg het komijnzaad en de kurkuma toe en roer 1 minuut.

Voeg de reepjes kool toe en roer ze door het uienmengsel, zodat ze geel kleuren. Voeg de gemalen komijn, koriander, het chilipoeder en wat zout en peper toe.

Schep de kool nogmaals om. Laat hem afgedekt 10 minuten zacht koken onder af en toe roeren, tot hij gaar maar niet te zacht geworden is. Voeg tussentijds nog 1-2 eetlepels water toe, zodat de kool niet aanbakt. Roer de boter erdoor.

Kookboek

Het recept 'Indiase groene kool met kruiden' is afkomstig uit het kookboek...

Slow cooking, lekker langzaam koken

Joanne Glynn

Slow cooking lijkt in veel opzichten op alchemie. Het vergt enige tijd, veel zorg en de allerbeste producten, maar daarna ontstaat er dan ook iets heel bijzonders... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Groene kool recept tips

Reacties op dit recept

  • GermaineIk heb ui en knoflook verdubbeld en van die echte groene kool gebruikt - boter weggelaten. Smaakt goed. Met wat bruine rijst !

    reageren

  • GermaineIk heb ui en knoflook verdubbeld en van die echte groene kool gebruikt - boter weggelaten. Smaakt goed. Met wat bruine rijst !

    reageren

  • NikoIk heb het gemaakt zoals op recept. Het mist een extra ingrediënt... Volgende keer probeer ik met een aubergine of tomaten.

    reageren

  • DeirdreIk had eerlijk gezegd geen hoge verwachtingen van dit recept, maar zat met een groene kool die bijna wegliep. Uiteindelijk werd het een échte Indiase smulpartij! Volgende keer voeg ik nog wat limoensap toe, dan wordt het helemaal een smaakexplosie ;-)

    reageren