Koolblad gevuld met ham en krab

4 personen
bereiden

waardering 7,2obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 150 g magere hamlappen
  • 1 blikje krab (nettogewicht ca. 170 g)
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 200 ml garderoom
  • 4 groene koolbladeren
  • 1 Spaanse peper, gesnipperd
  • 2 takjes koriander, fijngeknipt
  • 1 takje dille

Bereiden

Pureer de hamlappen met de uitgelekte inhoud van het blikje krab in de keukenmachine. Voeg het ei, de eidooier, de koriander, de oestersaus en zout en peper toe en meng alles door elkaar. Roer er de garderoom door.

Leg de koolbladeren op keukenpapier en laat ze in de magnetron in 1 minuut op vol vermogen slap worden. Snijd de nerven uit de bladeren.

Bekleed vier magnetronschaaltjes met de bladeren en schep het vleesmengsel erin. Bestrooi het vleesmengsel met de Spaanse peper en de koriander. Dek de vormpjes af met magnetronfolie en laat ze in de magnetron in 7 minuten op vol vermogen gaar worden. Laat ze daarna nog 7 minuten nagaren. Haal de gevulde koolbladeren uit de bakjes en garneer ze met een toefje dille.

Extra benodigd

Keukenmachine, 4 magnetronschaaltjes (doorsnee 10 cm), magnetronfolie

Het recept 'Koolblad gevuld met ham en krab' wordt je aangeboden door . Beeld: Iaroshenko Maryna | Shutterstock.com

Groene kool tips