Snel ingelegde groene kool met zoete vinaigrette
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7,4
- Bijgerecht
- Japans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 4-6 grote bladeren groene kool, in hapklare stukken
- 1 wortel, geschild en in plakken
- ½ stuk konbu ter grootte van een ansichtkaart, in dunne en kleine reepjes
- 50 g lotuswortel
- 10 g peultjes, schuin doorgesneden
- voor de zoete vinaigrette
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 theelepel lichte sojasaus
Bereiden
Doe de kool, wortel en konbu in een kom, bestrooi met ½ eetlepel zout, pers het vocht eruit en meng alles met je handen door elkaar.
Vul een andere kom - die in de eerste kom past - met water en zet deze 30 minuten bovenop het koolmengsel. Snijd het stuk lotuswortel in de lengte doormidden en snijd dunne, halvemaanvormige plakjes. Blancheer de peultjes.
Meng alle ingrediënten voor de zoete vinaigrette door elkaar.
Pers met je handen al het vocht uit de kool, voeg de peultjes en lotuswortel toe, giet de vinaigrette erover en meng alles goed door elkaar. Laat het mengsel 10 minuutjes staan, zodat de smaken zich goed kunnen vermengen voordat je het serveert.
Tip
Buiten Japan vind je waarschijnlijk alleen voorgekookte lotuswortel die met wat water luchtdicht verpakt wordt verkocht; deze is relatief lang houdbaar en gemakkelijk in het gebruik. Bewaar wat je niet gebruikt in een kom fris water in de koelkast (maximaal 1 week).
Kookboek
Het recept 'Snel ingelegde groene kool met zoete vinaigrette' is afkomstig uit het kookboek...
Eten met stokjes
Kimiko Barber
'Eten met stokjes' bevat één basisregel: eet gezonde, uitgebalanceerde gerechten met stokjes. Zo neem je kleinere hapjes, waardoor je vanzelf minder eet. En je... lees verder
© Unieboek