Kapucijners met spek, azijn en stroop
- 4 personen
- 65 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 400 g gedroogde kapucijners
- 2 appels (Jonagold)
- 40 g boter
- 300 g mager rookspek, in dobbelsteentjes
- 2 eetlepels appelazijn
- 5 eetlepels stroop
Voorbereiden
Was de kapucijners en zet ze een nacht in de week.
Bereiden
Kook de kapucijners vervolgens in het weekvocht met 1½ theelepel zout in 1 uur gaar.
Was en schil de appels en snijd ze in dikke schuine plakken. Bak die in de boter om en om bruin.
Bak de dobbelsteentjes spek in een koekenpan langzaam uit.
Laat de kapucijners uitlekken en doe ze in een schaal. Schenk de appelazijn en stroop eroverheen, meng dan de uitgebakken spekjes met het bakvet erdoor en roer nog eens goed om.
Verdeel de kapucijners over de borden en leg er de gebakken appels bovenop.
Kookboek
Het recept 'Kapucijners met spek, azijn en stroop' is afkomstig uit het kookboek...
De Hollandse pot
Claartje Lindhout
Aan de hand van 'De Hollandse pot' kun je uit elke provincie een compleet streekmenu maken, met helder beschreven recepturen van steeds een voor-, hoofd- en... lees verder
© Uitgeverij Becht