Kikkererwten met gestoofde paprika
- 2 personen
- 10 min
- waardering 8,3
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 theelepel komijnzaad
- olijfolie
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- 1 groene paprika, in reepjes
- 1 rode ui, in ringetjes
- 1 blik gekookte kikkererwten
Bereiden
Strooi de komijnzaadjes in een droge pan en zet 2 tot 3 minuten op een warm vuur zodat het aroma vrijkomt.
Giet een flinke scheut olijfolie in de pan en stoof hierin de paprika en rode ui tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout.
Voeg, als de groenten gaar zijn, de uitgelekte kikkererwten toe. Laat ze meestoven zodat ze op temperatuur komen.
Serveer warm of koud.
Tip
Het is lekker om hier gehakte bladpeterselie door te mengen, zeker als je het maakt als salade om mee te nemen.
Kookboek
Het recept 'Kikkererwten met gestoofde paprika' is afkomstig uit het kookboek...
Puur genieten 2
Pascale Naessens
Eten dat je gelukkig maakt, mooier en energieker... Pascale Naessens kiest voor een eenvoudige, natuurlijke manier van eten. Haar pure keuken is een begrip... lees verder
© Uitgeverij Lannoo