Kikkererwtenschotel met chorizo
bereiden
Ingrediënten
- 200 g chorizo, in plakken gesneden
- olijfolie, om in te bakken
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 wortel, in plakken gesneden
- 1 rode en 1 groene paprika, in blokjes gesneden
- 600 g kikkererwten, uit pot of blik, uitgelekt
- 1 aardappel, in blokjes gesneden
- 1 tomaat, ontveld, zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden
- 1-3 laurierblaadjes
Bereiden
Bak de chorizo aan in een grote pan met olijfolie op middelhoog vuur. Als er heel veel vet uitkomt, moet je er wat vanaf scheppen. Bak de knoflook kort mee en voeg dan ui, wortel en paprika toe. Bak ze op laag vuur gaar en voeg zout en peper toe. Schenk er water bij tot het ongeveer twee vingers hoog staat, breng het aan de kook, voeg de kikkererwten toe en zet het vuur dan hoger.
Voeg als alles weer begint te koken de aardappelblokjes, tomaat en laurierblaadjes toe. Leg het deksel op de pan en breng het gerecht op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur weer laag en laat het gerecht zacht koken, tot de aardappelblokjes en kikkererwten gaar zijn. Breng het gerecht opnieuw op smaak met zout en serveer het direct.
Opmerking
'Deze schotel wordt in heel Spanje gegeten met wisselende ingrediƫnten; zo rijk gevuld als in dit recept smaakt hij het best.' - Stephan Mitsch
Kookboek
Het recept 'Kikkererwtenschotel met chorizo' is afkomstig uit het kookboek...
Recepten uit Barcelona
Stephan Mitsch
Wie aan Barcelona denkt, denkt niet alleen aan Gaudí, Camp Nou, zon en zee, maar ook aan lekker eten. 'Recepten uit Barcelona' neemt je mee dwars door... lees verder
© Good Cook