Kikkererwten met gestoofde paprika
2 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 theelepel komijnzaad
- olijfolie
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- 1 groene paprika, in reepjes
- 1 rode ui, in ringetjes
- 1 blik gekookte kikkererwten
Bereiden
Strooi de komijnzaadjes in een droge pan en zet 2 tot 3 minuten op een warm vuur zodat het aroma vrijkomt.
Giet een flinke scheut olijfolie in de pan en stoof hierin de paprika en rode ui tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout.
Voeg, als de groenten gaar zijn, de uitgelekte kikkererwten toe. Laat ze meestoven zodat ze op temperatuur komen.
Serveer warm of koud.
Tip
Het is lekker om hier gehakte bladpeterselie door te mengen, zeker als je het maakt als salade om mee te nemen.
Kookboek
Het recept 'Kikkererwten met gestoofde paprika' is afkomstig uit het kookboek...
Puur genieten 2
Pascale Naessens
Eten dat je gelukkig maakt, mooier en energieker... Pascale Naessens kiest voor een eenvoudige, natuurlijke manier van eten. Haar pure keuken is een begrip
... lees verder © Uitgeverij LannooKikkererwten tips
Reacties op dit recept
-
Anton
Lekker, maar hoe je in 10 minuten paprika gaar stooft en ook nog de kikkererwten warm krijgt is mij een volledig raadsel.
- Nic Hé Anton, helemaal gelijk: niet te doen. Stoven betekent de tijd nemen. Ik neem er een uurtje voor, paprika af en toe omscheppen. In die tijd kook je ook de kikkererwten gaar, nee, niet uit een blik, gebruik liever een uur of 12 geweekte gedroogde kikkererwten. Laten weken in water met een geperste solo knoflook erbij en een schepje ras el hanout en als je eraan kunt komen, drie blaadjes verse laurier.
-
Hetty
Hoeveel gram is jullie blik?
- Annemieke Ik denk een pot of blik van een ons of 4 uitgelekt, een middelmaat pot of blik dus.
-
Jessy
Ik vind het eigenlijk niet zo lekker.
Zeer eentonig.