Brood met knolselderij en hazelnootcrème
voorbereiden
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 50 g ongebrande hazelnoten
- 50 ml water
- 2 eetlepels olijfolie
- ¼ knolselderij
- 1 courgette
- 4 sneetjes brood
- rucola
Voorbereiden
Zet minimaal 3 uur van tevoren de hazelnoten onder water. Na 3 uur weken kun je de hazelnoten met het water en een eetlepel olijfolie in een blender pureren tot een dikke crème.
Bereiden
Verwijder de schil van het stuk knolselderij en snijd in dunne plakken. Snijd de courgette schuin ook in dunne plakken. Verhit een grillpan. Besprenkel de plakken groenten met een beetje olijfolie en rooster de groenten in een aantal minuten tot ze zacht zijn en grillstrepen hebben gekregen.
Besmeer een snee brood met de hazelnotencrème, leg er de gegrilde groenten en rucola op. Strooi er zout en versgemalen zwarte peper over.
Extra benodigd
Blender
Opmerking
'Ik vond het wel een eye-opener dat je met knolselderij veel meer kunt doen dan selleriesalade of erwtensoep maken. Dun gesneden plakken knolselderij even grillen, combineren met iets smeuïgs en er een broodje mee beleggen is nu mijn favoriete knolselderijrecept.' - Marleen van Es
Kookboek
Het recept 'Brood met knolselderij en hazelnootcrème' is afkomstig uit het kookboek...
Oogst
Marleen van Es
'Oogst' staat vol met verrassende groentegerechten voor elk seizoen. Recepten om buiten te eten of buiten klaar te maken. Bak scones voor een... lees verder
© Nieuw Amsterdam