Brood met knolselderij en hazelnootcrème

  • 4 broodjes
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Lunchgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 50 g ongebrande hazelnoten
  • 50 ml water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ¼ knolselderij
  • 1 courgette
  • 4 sneetjes brood
  • rucola

Voorbereiden

Zet minimaal 3 uur van tevoren de hazelnoten onder water. Na 3 uur weken kun je de hazelnoten met het water en een eetlepel olijfolie in een blender pureren tot een dikke crème.

Bereiden

Verwijder de schil van het stuk knolselderij en snijd in dunne plakken. Snijd de courgette schuin ook in dunne plakken. Verhit een grillpan. Besprenkel de plakken groenten met een beetje olijfolie en rooster de groenten in een aantal minuten tot ze zacht zijn en grillstrepen hebben gekregen.

Besmeer een snee brood met de hazelnotencrème, leg er de gegrilde groenten en rucola op. Strooi er zout en versgemalen zwarte peper over.

Extra benodigd

Blender

Opmerking

'Ik vond het wel een eye-opener dat je met knolselderij veel meer kunt doen dan selleriesalade of erwtensoep maken. Dun gesneden plakken knolselderij even grillen, combineren met iets smeuïgs en er een broodje mee beleggen is nu mijn favoriete knolselderijrecept.' - Marleen van Es

Kookboek

Het recept 'Brood met knolselderij en hazelnootcrème' is afkomstig uit het kookboek...

Oogst

Marleen van Es

'Oogst' staat vol met verrassende groentegerechten voor elk seizoen. Recepten om buiten te eten of buiten klaar te maken. Bak scones voor een... lees verder

© Nieuw Amsterdam

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Knolselderij recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!