Gesmoorde knolselderij met kerrie
- 2 personen
- 20 min
- waardering 7,8
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 165 kcal
- 3 g eiwit
- 11 g vet
- 14 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 kleine knolselderij, in blokjes van ½ cm
- 2 eetlepels citroensap
- 25 g boter
- 1 theelepel mild kerriepoeder
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel bladselderij, fijngehakt
Bereiden
Besprenkel de blokjes knolselderij met citroensap. Smelt de boter. Schep de blokjes knolselderij en het kerriepoeder erdoor. Voeg 100 ml water toe en smoor de blokjes knolselderij met het deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar. Giet het vocht af. Roer de gembersiroop, de crème fraîche, zout en peper en de bladselderij erdoor.
Bron
Het recept 'Gesmoorde knolselderij met kerrie' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Sophies-visuals | Shutterstock.com