Stamppot van knolselderij met prei en spekjes
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,2
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 1 knolselderij, in blokjes
- 2 eetlepels azijn
- 400 g aardappelen
- 200 ml room
- nootmuskaat (eventueel)
- 4 stengels prei, fijngesneden
- 2 eetlepels arachideolie
- 100 g gezouten spekblokjes
Bereiden
Doe de knolselderij in een pan. Bestrooi met zout en voeg water toe tot de groente net onderstaat. Doe er ook de azijn bij. Breng aan de kook en laat koken tot de knolselderij goed gaar is (ca. 20 minuten).
Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Doe de knolselderij en de aardappelen in dezelfde pan. Voeg de room toe. Stamp de knolselderij en de aardappelen grof met een pureestamper. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Voor de liefhebbers: doe er een snuif nootmuskaat bij.
Bak de prei heel even aan in de olie. Bak ook de spekblokjes krokant.
Verdeel de knolselderijstamppot over vier borden. Werk af met de prei en de spekblokjes.
Kookboek
Het recept 'Stamppot van knolselderij met prei en spekjes' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker koken met een klein budget
Dominique Wynter
Met dit boek op de keukentafel kun je elke dag voor vier personen voor minder dan tien euro een smakelijk hoofdgerecht bereiden en voor minder dan vijf euro een... lees verder
© Standaard Uitgeverij