Zoetzuur van komkommer

  • 8 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Bijgerecht
  • Indonesisch
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 90 ml rijstazijn
  • ¼ theelepel zwarte peperkorrels
  • 2 eetlepels palmsuiker
  • 2 middelgrote komkommers, in schuine plakken

Bereiden

Meng de rijstazijn met 2 eetlepels water, ¼ theelepel zout, de zwarte peper en de palmsuiker. Verhit het mengsel in een steelpan op middelhoog vuur en zet zodra het kookt het vuur uit. Laat het 5 minuten afkoelen.

Meng het met de komkommer en laat de smaken minimaal 20 minuten intrekken. Bewaar de ingemaakte komkommer tot gebruik in een afsluitbare bak in de koelkast.

Kookboek

Het recept 'Zoetzuur van komkommer' is afkomstig uit het kookboek...

De bijbel van de Indonesische keuken

Maureen Tan

Van saté kambing tot gado gado en van soto ayam tot rendang: in 'De bijbel van de Indonesische keuken' neemt Maureen Tan je mee naar alle uithoeken van de Indonesische archipel. Een smakelijke reis langs de bijzondere en verrassende eilandkeukens... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Sven Benjamins

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Komkommer recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!