Gestoofde koolraap met appel
bereiden
Ingrediënten
- 2 appels
- 1 citroen
- 4 koolraapjes of 1 grote koolraap, in stukken
- 4 gele raapjes (boule d'or), in stukken
- 3-4 wortels in verschillende kleuren, in stukken
- 2-3 kleine rammenasknolletjes, in stukken
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 sjalotjes of 3-4 lente-uitjes, gesnipperd
- 1 glas appelsap
- een paar blaadjes postelein (naar keuze)
Bereiden
Spoel 1 appel af, snijd hem in vieren en haal het klokhuis eruit. Besprenkel de stukken appel met citroensap.
Verhit de olie in een stoofpan op matig vuur. Roerbak de groenten met de sjalotjes (of lente-uitjes) en de stukken appel tot ze verkleuren.
Laat het mengsel een paar minuten sudderen en schep het af en toe om. Giet het appelsap erbij. Draai het vuur laag en stoof de groenten 15-20 minuten, tot je er met de punt van een mes in kunt prikken. Pas op dat ze niet te gaar worden.
Breng de gestoofde groenten op smaak met zout en peper. Voeg de blaadjes postelein toe, als je die gebruikt. Rasp vlak voor het opdienen de resterende appel erover.
Dien de gestoofde groenten op met bulgur of zilvervliesrijst, of als bijgerecht.
Kookboek
Het recept 'Gestoofde koolraap met appel' is afkomstig uit het kookboek...
Vergeten groenten
Keda Black
Groenten van vroeger, zoals aardpeer, schorseneren en pastinaak, zijn bezig aan een comeback! Knollen, bladeren, pompoenen en speciale koolsoorten duiken
... lees verder © Uitgeverij Terra