Koolraap met gember uit de wok

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 13 waarderingen

Bevat per portie

110 kcal
3 g eiwit
9 g vet
4 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 stukje verse gember van ca. 2 cm, fijngehakt
  • 1 koolraap van ca. 750 g, in blokjes
  • 1 prei, in ringetjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels koriander, fijngehakt

Bereiden

Verhit de olie in een wok of hapjespan. Voeg de knoflook toe en schep de gember erdoor. Voeg de koolraap en de prei toe en roerbak de groenten ca. 3 minuten.

Voeg de sojasaus en eventueel een scheutje water toe en laat de groenten afgedekt in ca. 3-4 minuten gaar worden. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de koriander erdoor. Lekker bij een omelet.

Het recept 'Koolraap met gember uit de wok' wordt je aangeboden door . Beeld: Mariusz S. Jurgielewicz | Shutterstock.com

Koolraap tips

Reacties op dit recept

  • J. Ik heb geen verse koriander gebruikt en dat heeft dit gerecht echt nodig. Extra toegevoegd mespunt sambal, dat was een prima toevoeging. Gerecht was smaakvol, maar wat saai. Wellicht met verse kruiden een beter gerecht...
  • Nadine Heeft veel meer tijd nodig om gaar te worden, is een beetje flauw. Salade van gemaakt met tauge en verse peper.
  • Sandra Heeft veel meer tijd nodig om te garen. Toevoegen van sambal maakt het lekkerder en het toevoegen van gerookte makreel in plukken nog meer!