Linzen curry uit Punjab
- 4 personen
- 60 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Vegetarisch
Ingrediënten
- voor de linzen curry
- 100 g zwarte linzen
- 100 g oranje linzen
- 2 tomaten, aangebakken
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 1 eetlepel gember, geraspt
- 2 groene pepertjes, fijngehakt
- voor de tarka (specerijenmengsel)
- 1 sjalot, fijngehakt
- 1 theelepel maïsolie
- 2 eetlepels boter
- 1 theelepel komijn, gemalen
- ½ theelepel garam masala
- 2 teentjes knoflook, geplet
- ½ theelepel chilipoeder
- 6 eetlepels koriander, gehakt
Bereiden
Schenk 800 ml water in een pan. Voeg alle ingrediënten voor de curry toe en laat een uur sudderen op laag vuur.
Bak de sjalot in de olie en boter in een koekenpan. Voeg de komijn, garam masala, knoflook en chilipoeder toe en laat nog 1 minuut doorbakken.
Meng de tarka met de linzen curry en voeg de koriander toe. Voeg zout naar smaak toe.
Kookboek
Het recept 'Linzen curry uit Punjab' is afkomstig uit het kookboek...
Parijs
Danyel Couet
Dit boek neemt je mee door de straten van Parijs: de markten, winkeltjes en de restau-rants. Centraal staan de acht verschillende wijken en hun keukens. Van de... lees verder
© Tirion Uitgevers