Linzen met spinazie
- 4 personen
- 40 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
bevat per portie
- 300 kcal
- 18 g eiwit
- 12 g vet
- 29 g koolhydraten
Ingrediënten
- 250 g linzen
- 1 kg verse spinazie
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 25 g boter
Bereiden
Spoel de linzen af in een zeef. Breng in een pan 750 ml water met zout aan de kook en kook de linzen in ca. 30 minuten zachtjes gaar.
Was de spinazie grondig in ruim water. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken. Verhit de olie in een wok en voeg de spinazie toe. Laat de spinazie al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de knoflook toe.
Laat de linzen in een zeef uitlekken en schep ze door de spinazie. Roer de koriander en de komijn erdoor en voeg zout en peper toe. Schep de boter erop en laat de boter smelten. Lekker met rijst.
Bron
Het recept 'Linzen met spinazie' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: SMarina | Shutterstock.com