Linzen met spinazie

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 300 kcal
  • 18 g eiwit
  • 12 g vet
  • 29 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 250 g linzen
  • 1 kg verse spinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 25 g boter

Bereiden

Spoel de linzen af in een zeef. Breng in een pan 750 ml water met zout aan de kook en kook de linzen in ca. 30 minuten zachtjes gaar.

Was de spinazie grondig in ruim water. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken. Verhit de olie in een wok en voeg de spinazie toe. Laat de spinazie al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de knoflook toe.

Laat de linzen in een zeef uitlekken en schep ze door de spinazie. Roer de koriander en de komijn erdoor en voeg zout en peper toe. Schep de boter erop en laat de boter smelten. Lekker met rijst.

Bron

Het recept 'Linzen met spinazie' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: SMarina | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Linzen recept tips

Reacties op dit recept

  • FrankOok lekker: linzen met spinazie en feta. Uitje en knoflook bij de spinazie, beetje cayennepeper en citroensap erdoor en smullen maar :-D

    reageren

  • SteranijsInderdaad erg lekker Frank. Ik heb er ook nog knapperig gebakken pancetta aan toegevoegd en zachte geitenkaas gebruikt. Superlekker!

    reageren

  • andreIk heb het gemaakt zoals omschreven met Beluga Linzen. De (basmati) rijst eerst gekookt (af laten koelen en daarna gebakken met een paar lente-uitjes). Geserveerd met een beetje ijsberg sla. Mijn waardering is een 9.

    reageren