Gestoofde spruitjes met gehakt en krieltjes
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 150 g gerookte spekblokjes
- 400 g kleine gehaktballetjes
- 400 g kleine panklare spruitjes
- 700 g voorgekookte krieltjes
- 150 ml kippenbouillon
- 150 ml slagroom
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
Bereiden
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig en schep ze op een bord. Bak de gehaktballetjes in het spekvet in 3 minuten rondom bruin. Voeg de spruitjes toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de krieltjes toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en stoof het gerecht nog 3 minuten. Roer de room en spekjes erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi de peterselie erover.
Kookboek
Het recept 'Gestoofde spruitjes met gehakt en krieltjes' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Snel
diverse auteurs
Heb je een keer weinig tijd om te koken, maar wil je wel een lekkere maaltijd op tafel zetten? Dit handige kookboek geeft recepten die in 5, 10 of 15 minuten te bereiden... lees verder
© Inmerc