Linzen met wortelen en aardappelen
bereiden
Ingrediënten
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- olijfolie
- 500 g linzen
- een paar laurierblaadjes
- 8 wortelen
- 8 kleine, vastkokende aardappelen
Bereiden
Stoof de ui en knoflook glazig in een flinke scheut olijfolie. Voeg de linzen toe en giet er water bij tot ze goed onderstaan. Voeg de laurierblaadjes toe. Laat koken zonder deksel.
Was de wortelen en de aardappelen goed maar schil ze niet. Als de wortelen te groot zijn, snijd je ze doormidden.
Voeg de aardappelen en de wortelen 20 minuten voor het einde van de kooktijd van de linzen toe. Voeg indien nodig nog wat water toe, zodat alles net onderstaat.
Het is de bedoeling dat het water uitkookt, is er nog te veel vocht, laat dan verder koken zonder deksel.
Linzen koken
De kooktijd is afhankelijk van welke soort linzen je gebruikt. Je hebt onder andere rode linzen, die maar 15 minuten moeten koken en groene linzen, die meestal een halfuur kooktijd vergen. Lees dus goed de instructies op de verpakking. Je kunt een paar blaadjes salie, bonenkruid of zeewier laten meekoken om de linzen zachter en beter verteerbaar te maken.
Kookboek
Het recept 'Linzen met wortelen en aardappelen' is afkomstig uit het kookboek...
Mijn pure keuken 2
Pascale Naessens
Wij willen het allemaal: gezellig genieten van lekker eten, niet verdikken, gezond blijven en weinig werk. Met 'Mijn pure keuken 2' kan het. Eten hoeft geen strijd te zijn
... lees verder © Uitgeverij LannooLinzen tips
Reacties op dit recept
-
karlien
Erg lekker! Makkelijk klaar te maken.
- piet Ik heb het volgens recept gemaakt, zwarte linzen en een groentebouillonblok. 't smaakte maar het is niet mijn smaak. Op smaak gemaakt met fetakaas, peper, zout en wat gedroogde tomaten.