Linzen curry uit Punjab

4 personen
bereiden

waardering 8,3obv 29 waarderingen

Ingrediënten

  • voor de linzen curry
  • 100 g zwarte linzen
  • 100 g oranje linzen
  • 2 tomaten, aangebakken
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 eetlepel gember, geraspt
  • 2 groene pepertjes, fijngehakt
  • voor de tarka (specerijenmengsel)
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 theelepel maïsolie
  • 2 eetlepels boter
  • 1 theelepel komijn, gemalen
  • ½ theelepel garam masala
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 6 eetlepels koriander, gehakt

Bereiden

Schenk 800 ml water in een pan. Voeg alle ingrediënten voor de curry toe en laat een uur sudderen op laag vuur.

Bak de sjalot in de olie en boter in een koekenpan. Voeg de komijn, garam masala, knoflook en chilipoeder toe en laat nog 1 minuut doorbakken.

Meng de tarka met de linzen curry en voeg de koriander toe. Voeg zout naar smaak toe.

Kookboek

Het recept 'Linzen curry uit Punjab' is afkomstig uit het kookboek...

Parijs

Dit boek neemt je mee door de straten van Parijs: de markten, winkeltjes en de restau-rants. Centraal staan de acht verschillende wijken en hun keukens. Van de... lees verder

© Tirion Uitgevers

Linzen tips

Reacties op dit recept

  • Sandra Erg lekker en simpel, zeker voor herhaling vatbaar.
    Wij eten het wel als bijgerecht.
  • Jet Was erg lekker, zelfs zonder de koriander die ik vergeten was!
  • niels Vandaag gemaakt. Makkelijk te maken en heel smaakvol. Heb ook wat masala met de linzen meegekookt.
  • An Welke linzen hebben jullie gebruikt? Gaat bij mij altijd mis. Of te gaar of te rauw. Hoor graag.
    • Alex Ik gebruik linzen uit blik, die zijn al klaar voor gebruik...
    • Gerard Vraag: bij gebruik linzen uit blik: Is dan de kooktijd van 1 uur dan niet te lang? (Linzen vlgs mij dan een soort zachte pap.)
  • Bianca Geweldige lekkere smaakvolle vegetarisch volle maaltijd. Diverse keren gemaakt. Tip! Ook lekker de volgende dag, als er wat over is door salade te doen.
  • Wesselien Geweldig. Wat zijn linzen toch lekker.
  • Henk Heerlijk, maar ik heb nog een aantal vragen:
    - Wat voor pan moet je gebruiken voor de curry?
    - Moet je het deksel gedurende 1 uur op de pan laten zitten?
    - Moet je je tomaten in stukken snijden alvorens ze aan te bakken?