Gefrituurde groene pepertjes
bereiden
Ingrediënten
- 500 ml zonnebloemolie
- 500 ml olijfolie
- 1 kg pimientos de Padrón
- grove zeezoutvlokken
Bereiden
Verwarm de beide oliën tot 180 °C in een pan met hoge rand en leg een portie pepertjes rustig en met behulp van een schuimspaan in de olie. Als de pepertjes na een paar minuten rondom kleine blaasjes vertonen zijn ze klaar.
Schep ze uit de pan en laat ze even uitlekken op een stuk papier tot de volgende portie klaar is. Verkruimel er alleen nog wat grove zoutvlokken over en serveer ze warm tot lauwwarm. Je kunt deze pepertjes als een tapa eten, maar ook heel goed als groenten serveren bij een stuk vlees of vis zoals de Gallego's dat vaak doen.
Opmerking
''Os pementos de Padrón, uns pican e outras non' is het gezegde dat bijna elke Gallego kent en niet nalaat tot in de eeuwigheid te herhalen. 'Sommige van onze pepertjes prikken, maar andere niet.' Zo simpel is het. Je kunt een kilo van de pepers eten zonder er één tegen te komen die prikt, maar áls er eentje bijzit die prikt dan is het gillen geblazen. Gallego's houden niet van pikante dingen, maar ze kunnen er wel heel goed om lachen.' - Isabel Meniño
Kookboek
Het recept 'Gefrituurde groene pepertjes' is afkomstig uit het kookboek...
Mijn keuken van Galicië
Isabel Meniño
Isabel Meniño neemt je mee naar Galicië en de eetcultuur van dit noordwestelijke deel van Spanje. Dit kookboek presenteert de heerlijkste gerechten
... lees verder © Uitgeverij Terra