Mijn keuken van Galicië
Isabel Meniño neemt je mee naar Galicië en de eetcultuur van dit noordwestelijke deel van Spanje. Dit kookboek presenteert de heerlijkste gerechten, gebaseerd op de traditionele familierecepten die zijn meegereisd met Manolo, de vader van Isabel, en door hem aan zijn dochter zijn doorgegeven. Octopus, stokvis, krab en kokkels zijn karakteristieke producten in de Galicische keuken, maar ook vleesgerechten, brood en taarten komen aan bod. Door de eigentijdse interpretatie van Isabel, maak je de klassieke gerechten eenvoudig klaar en zijn ze niet alleen lekker, maar ook een lust voor het oog. De prachtige foto's die de natuur van Galicië tot leven brengen en de gerechten gefotografeerd als hedendaagse stillevens maken 'Mijn keuken van Galicië' tot een geweldige ervaring.
AuteurIsabel Meniño
UitgeverijUitgeverij Terra
- Hardcover
- 176 pagina's
- ISBN 9789089897350
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Boerenstoofpot met kikkererwten en kool (caldo gallego)
Vlees, 100 min 8,0
-
Empanada met tonijn en paprika
Vis, 70 min 8,0
-
Gefrituurde groene pepertjes
Vegetarisch, 35 min 8,0
-
Appeltaart van bladerdeeg uit Galicië
Vegetarisch, 50 min 8,0
Alle Kookboeken over de Spaanse keuken
-
Moro thuis
Sam & Sam Clark
Met mooie en verse ingrediënten kan elke liefhebber met 'Moro thuis' aan de slag. Van groente- vlees- of visgerechten tot en met verrukkelijke desserts: 'Moro thuis' is het nieuwe visitekaartje en valt samen met het 25-jarig jubileum van Moro... bekijk 'Moro thuis'
-
De smaken van Spanje
Claudia Roden
'De smaken van Spanje' is een onuitputtelijke schatkamer van gerechten die van de ene generatie op de andere zijn overgeleverd: simpele tapas, verrukkelijke soepen, schaal- en schelpdieren, vlees- en wildgerechten, glorieuze... bekijk 'De smaken van Spanje'
-
Brindisa - Het pure eten van Spanje
Monika Linton
Monika Linton brengt in 'Brindisa' een eerbetoon aan de Spaanse keuken en haar oneindige variatie. Dit boek bevat een omvangrijke verzameling recepten, voor bijvoorbeeld een klassieke gazpacho, bekende tapas als patatas bravas... bekijk 'Brindisa - Het pure eten van Spanje'
-
Sabor Sabor
Sandra Alvarez
Een verrassend modern Spaans kookboek met prachtige fotografie dat je direct uitnodigt om te gaan koken. Sandra Alvarez besloot haar traditionele familierecepten - van Santiago de Compostella tot Ibiza - eenvoudiger, moderner en gezonder te maken... bekijk 'Sabor Sabor'
-
Recepten uit Barcelona
Stephan Mitsch
Wie aan Barcelona denkt, denkt niet alleen aan Gaudí, Camp Nou, zon en zee, maar ook aan lekker eten. 'Recepten uit Barcelona' neemt je mee dwars door culinair Barcelona. Eindbestemming... bekijk 'Recepten uit Barcelona'
-
Mijn keuken van Galicië
Isabel Meniño
Isabel Meniño neemt je mee naar Galicië en de eetcultuur van dit noordwestelijke deel van Spanje. Dit kookboek presenteert de heerlijkste gerechten, gebaseerd op de traditionele familierecepten... bekijk 'Mijn keuken van Galicië'
-
Basque
José Pizarro
José Pizarro laat met 'Basque' zien hoe makkelijk het is om de lekkerste gerechten uit Spaans Baskenland zelf thuis te maken: van pintxos en huiselijke gerechten tot en met verfijnde voor-, hoofd- en nagerechten... bekijk 'Basque'
-
Morito
Sam & Sam Clark
'Morito' biedt je de heerlijke tapas en mezze van kooklegendes Samuel en Samantha Clark. In 'Morito' vind je meer dan 150 eenvoudige seizoengerechten; een prachtig cadeauboek voor fans van Spaanse en Midden-Oosterse... bekijk 'Morito'
-
Tapas, 80 recepten stap voor stap
Valérie berry
Tover in een handomdraai een keur aan tapas op je bord. Van klassiekers als albóndigas (gehaktballetjes), tortillas, patatas bravas, sardinas en escabeche tot en met de feestelijke banderillas... bekijk 'Tapas, 80 recepten stap voor stap'
-
Thuis koken met Ferran Adrià
Ferran Adrià
Wat staat er 's avonds op tafel bij chef-kokFerran Adrià? 'Thuis koken met Ferran Adrià' geeft de recepten prijs van de maaltijden die het personeel van het iconische restaurant elBulli elke dag... bekijk 'Thuis koken met Ferran Adrià'