Gegrilde paksoi met zoete sojasaus en hete pepita's
- 2 personen
- 30 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vis
Ingrediënten
- 150 g bruine rijst
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- ½ pak seitan, in blokjes
- 300 g niet te grote paksoi
- 1 theelepel sesamolie
- voor de hete pepita's
- 1 theelepel szechuanpeperkorrels
- ½ theelepel gedroogde rodepepervlokken
- 2 eetlepels gebakken uitjes
- 4 eetlepels pepita's (geroosterde pompoenpitten)
- 1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd
- voor de saus
- 2 eetlepels oestersaus
- 4 eetlepels Chinese kookwijn
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eetlepels honing
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe voor de hete pepita's de 2 soorten peper in een vijzel en maal fijn. Voeg daarna de uitjes, pepita's en het sesamzaad toe.
Meng voor de saus de oestersaus met de kookwijn, sojasaus, knoflook en honing in een klein pannetje en kook 3 minuten zachtjes door tot de saus een beetje stroperig wordt.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de seitan om en om bruin en knapperig.
Verhit een grillpan. Halveer de paksoi in de lengte en kwast in met de sesamolie. Gril de paksoi ongeveer 3 minuten aan elke kant totdat je mooie grillstrepen hebt en de paksoi beetgaar is.
Leg de seitan en paksoi op een bord en besprenkel met de zoete saus. Bestrooi met de kruidige pepita's en serveer met de rijst.
Extra benodigd
Vijzel
Kookboek
Het recept 'Gegrilde paksoi met zoete sojasaus en hete pepita's' is afkomstig uit het kookboek...
Dafne likes kookboek
Dafne Schippers
'Dafne likes kookboek' staat vol met gezonde recepten, gemaakt van verse ingrediënten die snel op tafel staan en nog razend lekker zijn ook. Dafne geeft aan wat... lees verder
© Carrera Uitgevers