Gegrilde paksoi met zoete sojasaus en hete pepita's

  • 2 personen
  • 30 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vis

Ingrediënten

  • 150 g bruine rijst
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • ½ pak seitan, in blokjes
  • 300 g niet te grote paksoi
  • 1 theelepel sesamolie
  • voor de hete pepita's
  • 1 theelepel szechuanpeperkorrels
  • ½ theelepel gedroogde rodepepervlokken
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • 4 eetlepels pepita's (geroosterde pompoenpitten)
  • 1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd
  • voor de saus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 4 eetlepels Chinese kookwijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels honing

Bereiden

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe voor de hete pepita's de 2 soorten peper in een vijzel en maal fijn. Voeg daarna de uitjes, pepita's en het sesamzaad toe.

Meng voor de saus de oestersaus met de kookwijn, sojasaus, knoflook en honing in een klein pannetje en kook 3 minuten zachtjes door tot de saus een beetje stroperig wordt.

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de seitan om en om bruin en knapperig.

Verhit een grillpan. Halveer de paksoi in de lengte en kwast in met de sesamolie. Gril de paksoi ongeveer 3 minuten aan elke kant totdat je mooie grillstrepen hebt en de paksoi beetgaar is.

Leg de seitan en paksoi op een bord en besprenkel met de zoete saus. Bestrooi met de kruidige pepita's en serveer met de rijst.

Extra benodigd

Vijzel

Kookboek

Het recept 'Gegrilde paksoi met zoete sojasaus en hete pepita's' is afkomstig uit het kookboek...

Dafne likes kookboek

Dafne Schippers

'Dafne likes kookboek' staat vol met gezonde recepten, gemaakt van verse ingrediënten die snel op tafel staan en nog razend lekker zijn ook. Dafne geeft aan wat... lees verder

© Carrera Uitgevers

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Paksoi recept tips

Reacties op dit recept

  • KluslijnGelderlandGeweldige combinatie van het frisse en gegrilde van paksoi en de naturel rijst en pepers.

    reageren