Knapperige paksoi stamppot met slavinken
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,3
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen, in gelijke, niet te grote stukken
- 200 ml melk
- 3 eetlepels boter
- 400 g paksoi, fijngesneden
- 2 rode uien
- 1 eetlepel olijfolie
- 8 eieren
- 4 slavinken
Bereiden
Zet de aardappelen met een beetje water en zout op het vuur en breng ze aan de kook. Draai het vuur laag en kook ze met deksel op de pan in 25 minuten gaar. Giet het vocht af.
Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de melk en 1 eetlepel boter toe. Schep de paksoi door de aardappelpuree. Breng de puree op smaak met zout en peper.
Halveer de uien, snijd ze in dunne reepjes, verhit de olie in een koekenpan en bak de uitjes op middelhoog vuur goudbruin en krokant aan. Schep ze regelmatig om.
Verhit de resterende boter, bestrooi de slavinken met zout en peper. Bak het vlees rondom goudbruin aan, draai het vuur middelmatig hoog en bak de slavinken in ca. 10 minuten gaar.
Kook de eieren 8 minuten, pel ze en hak ze in grove stukken.
Verdeel de stamppot over vier borden, schep de uitjes en ei erbovenop, de slavink ernaast.
Tip
Zet op tafel kleine bakjes met augurkjes, zilveruitjes, mosterd, gefruite uitjes en piccalilly. Dan kan iedereen zelf kiezen wat hij of zij erbij zou willen eten.
Kookboek
Het recept 'Knapperige paksoi stamppot met slavinken' is afkomstig uit het kookboek...
Koken met lief!
Yolanda van der Jagt
'Koken met lief!' is een fris en vrolijk kookboek vol heerlijke, makkelijke en snelle gerechten voor het hele gezin. Van snelle doordeweekse ontbijtjes en drankjes tot... lees verder
© Van Dishoeck