Paksoi en venusschelpjes in mosterddressing

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 12 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g paksoi
  • 100 g venusschelpjes (blik)
  • voor de mosterddressing
  • 2 eetlepels Engelse mosterd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel shoyu
  • 2 eetlepels pekelnat van de schelpjes

Bereiden

Kook de paksoi 2 minuten in lichtgezouten kokend water op middelhoog vuur tot hij zacht is. Giet af en houd de paksoi onder koud stromend water, zodat hij snel afkoelt. Knijp het overtollige water eruit en snijd de stengels eraf. Snijd de bladeren in reepjes van 4 cm en snijd het brede witte deel van grote bladeren doormidden.

Giet de schelpjes af, maar bewaar 2 eetlepels van het pekelnat, en doe ze met paksoi in een mengkom.

Meng voor de mosterddressing de mosterd, het citroensap, de shoyu en het pekelnat in een kom en roer alles tot een gladde massa. Giet de dressing over de paksoi en de schelpjes en meng luchtig door elkaar. Schik de salade op vier borden.

Opmerking

Traditioneel wordt dit recept met spinazie bereid, maar westerse spinazie is slapper en minder smaakvol dan zijn oosterse tegenhangers. Daarom is hier paksoi gebruikt. Het resultaat is een verrukkelijke, knapperige, friszure salade.

Kookboek

Het recept 'Paksoi en venusschelpjes in mosterddressing' is afkomstig uit het kookboek...

Easy Japanese kookboek

Het 'Easy Japanese kookboek' toont stap voor stap hoe u een keur aan gerechten kunt klaarmaken en verrassende menu's kunt samenstellen. Het verzorgen... lees verder

© The House of Books

Paksoi tips