Geroosterde pastinaak met tahinyoghurt en granaatappelpitjes
- 4 personen
- 45 min
- waardering 8,8
- Bijgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 kg pastinaak, geschild en in de lengte gehalveerd
- knoflook- of olijfolie, om te besprenkelen
- 2 takjes dragon, alleen de blaadjes
- 4 takjes bladpeterselie
- 3-4 eetlepels olijfolie
- 2 kneepjes citroensap
- 1 eetlepel tahin
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 75 g granaatappelpitten
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Leg de pastinaak op een grote bakplaat, besprenkel met de knoflookolie en bestrooi royaal met zeezoutvlokken en peper. Hussel met je handen tot de pastinaak goed bedekt is met de olie en smaakmakers. Verdeel de pastinaak over de bakplaat en zet 30 tot 35 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte en dikte van de pastinaak), tot hij mooi bruin en zacht is.
Meng intussen in een blender de dragon, peterselie en olijfolie met 1 kneepje citroensap en wat zeezoutvlokken en peper tot een gladde kruidenolie. Zet opzij.
Neem voor de saus een klein kommetje en roer de tahin, 1 kneepje citroensap en 1 eetlepel warm water (geen koud water anders blijft de tahin dik) door elkaar; klop de yoghurt erdoor en breng op smaak met zout. Als je de saus te dik vindt, kun je er nog 1 eetlepel warm water door roeren.
Schik de geroosterde pastinaak op een schaal, schenk er de yoghurtsaus over en besprenkel met de kruidenolie. Bestrooi ten slotte met de granaatappelpitten en serveer.
Kookboek
Het recept 'Geroosterde pastinaak met tahinyoghurt en granaatappelpitjes' is afkomstig uit het kookboek...
Simply
Sabrina Ghayour
'Simply' bevat niet alleen een selectie van Sabrina Ghayours favoriete authentieke Perzische gerechten (met een twist) maar ook typische meltingpot-gerechten. Van lunch- en hoofdgerechten tot brood en zoetigheden. Een musthave voor liefhebbers van de Midden-Oosterse keuken... lees verder
© Good Cook