Pastinaak met geroosterde beukennootjes
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8,5
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 250 g pastinaak
- 100 g beukennootjes
- voor de dressing
- 4 eetlepels walnootolie
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel mosterd
Bereiden
Rooster de beukennootjes in een pan met dikke bodem al roerend op laag vuur. Pel de beukennootjes en rooster ze opnieuw. Stop de nootjes in een schone theedoek en wrijf de bruine vliesjes eraf.
Was en schil de pastinaak en snijd hem in kleine gelijke stukjes.
Meng de ingrediënten voor de dressing in een schoon glazen potje. Giet de dressing over de pastinaak en laat het intrekken.
Leg de geroosterde beukennootjes op het laatste moment op de pastinaaksalade zodat ze knapperig blijven.
Opmerking
Geroosterde nootjes zijn makkelijker te pellen. Door gepelde nootjes een tweede keer te roosteren, verliest het nootje het giftige vliesje en krijgt het een lekkere notengeur en -smaak; bijna net zo lekker als pijnboompitten!
Kookboek
Het recept 'Pastinaak met geroosterde beukennootjes' is afkomstig uit het kookboek...
Wildoogst
Elsje Bruijnesteijn
Verse wilde planten zijn zo lekker en bijzonder van smaak dat er geen ingewikkelde recepten nodig zijn om ze klaar te maken! In 'Wildoogst' laat Elsje Bruijnesteijn zien waar de wilde planten groeien en welke lekkere en eenvoudige vegetarische gerechten... lees verder
© Uitgeverij Terra