Pastinaakstamppot met little gem
bereiden
Ingrediënten
- 500 g kruimige aardappels
- 500 g pastinaak
- 2 rode uien
- 6 blaadjes salie, plus extra ter garnering
- koolzaadolie
- 4 kroppen little gem
Bereiden
Schil de aardappels en de pastinaak en snijd in gelijke stukken van ongeveer 4 cm. Kook de aardappels met de pastinaak in water met zout in 20 minuten gaar. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de koolzaadolie in een koekenpan en bak de rode ui op laag vuur in 5 minuten zacht. Snijd de blaadjes salie fijn en bak kort mee met de rode uien.
Giet de aardappels en de pastinaak af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappels met de pastinaak en wat kookvocht tot een smeuïge puree. Was de kroppen little gem en schud deze droog in een geurloze theedoek. Snijd de kroppen little gem in repen van ongeveer 3 cm en meng door de puree voor een heerlijke stamppot. Voeg zout naar smaak toe. Garneer met een paar blaadjes salie.
Kookboek
Het recept 'Pastinaakstamppot met little gem' is afkomstig uit het kookboek...
Sharon gaat lokaal
Sharon de Miranda
Koken met lokale, seizoensgebonden ingrediënten is duurzaam en gezond en gemakkelijker dan je denkt. Met deze 85 toprecepten van tv-kok Sharon de Miranda tover je in een handomdraai de meest fantastische maaltijden op tafel
... lees verder © Uitgeverij Terra. Beeld: Simone van den Berg