Gegrilde pompoen met srirachaboter
bereiden
Ingrediënten
- 1 butternutpompoen (flespompoen)
- 2 eetlepels olijfolie
- het sap van 1 limoen
- voor de srirachaboter
- 100 g boter op kamertemperatuur
- 2 eetlepels sriracha (hete chilisaus)
- 1 theelepel honing
- 2 snufjes zout
Bereiden
Snijd de pompoen in plakken van 2 cm dik. Besprenkel de plakken met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
Meng alle ingrediënten voor de srirachaboter.
Gril de plakken pompoen 15-20 minuten totdat ze zacht zijn. Draai ze af en toe om. Wissel tussen directe en indirecte warmte.
Serveer de pompoen met srirachaboter en versgeperst limoensap.
Extra benodigd
Barbecue
Tip
Strooi voor het serveren verse goudsbloemblaadjes en peterselie over het gerecht.
Kookboek
Het recept 'Gegrilde pompoen met srirachaboter' is afkomstig uit het kookboek...
Vega BBQ
Malin Landqvist
Met de fantastische recepten uit 'Vega BBQ' kun je meer dan genoeg inspiratie opdoen voor een vegetarische barbecue. Het boek begint met een uitgebreide uitleg over het aansteken van de barbecue, grilltechnieken en grilltijden van diverse groenten
... lees verder © Uitgeverij Becht