Nigella Lawson: pompoen-halloumiburgers
bereiden
Ingrediënten
- 1 flespompoen
- 1 eetlepel milde olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 225 g halloumi, in een blok
- 4 pitabroodjes
- voor erbij
- slabladeren naar keuze
- 2 grote tomaten, in dikke plakken
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C / gasstand 6.
Snijd het lange deel van de pompoen in ronde plakken van ca. 1½ cm. Als de vorm gelijkmatig is, kun je er 6 tot 8 plakken uit snijden voor je bij het bolle deel met de pitten komt. Doe de olie in een grote, ondiepe braadslede en leg de plakken pompoen erop. Bestrooi ze met de helft van de oregano, draai de plakken om en bestrooi ze met de resterende oregano.
Bak de pompoen in 20-30 minuten in de oven gaar en de randen bruin. Snijd het stuk halloumi dan doormidden in 2 enigszins vierkante stukken en zet elke helft rechtop. Zo kun je ze makkelijker in 3 of 4 plakken snijden, afhankelijk van het aantal plakken pompoen. Leg op elke schijf pompoen een plak.
Bak de pompoen en de halloumi nog 10 minuten in de oven; de kaas op de pompoen moet dan zacht en bijna gesmolten zijn, hoewel halloumi nooit heel erg uitloopt.
Snijd tegen het eind van de baktijd van de pompoen en de halloumi de pitabroodjes open en verwarm ze ook even in de oven.
Trek de opening van de pitabroodjes iets uiteen zodat je er wat slablaadjes in kunt leggen. Schuif dan een pompoenschijfje met kaas in elk pitabroodje; leg er tot slot een dikke plak tomaat op en eet de burgers direct.
Kookboek
Het recept 'Nigella Lawson: pompoen-halloumiburgers' is afkomstig uit het kookboek...
Simply Nigella
Nigella Lawson
In 'Simply Nigella' geeft Nigella Lawson ruim 150 inspirerende én praktische recepten die moeiteloos in ons drukke leven passen. Lichte, eenvoudig te bereiden... lees verder
© Atlas Contact