Pompoen ovenschotel met dragon
bereiden
Ingrediënten
- 2 kleine rode bieten
- 1 grote pastinaak
- 1 grote zoete aardappel
- ½ pompoen
- olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 bosje verse dragon + extra voor de afwerking
- 4 verse vijgen, in partjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Schil de groenten en snijd ze in stukjes. De pompoen hoef je niet te schillen.
Doe alles in een ovenschotel en doe er een goede scheut olijfolie, fijngehakte knoflook, peper, zout en gehakte verse dragon bij.
Meng alles goed zodat alle groenten bedekt zijn met olie.
Bak de groenten 30 minuten in de oven of tot ze gaar zijn. Meng ze af en toe goed door elkaar en voeg de laatste 10 minuten de vijgenpartjes toe.
Doe er nog wat verse dragon op en een extra scheutje olijfolie (en eventueel grof zeezout).
Serveer met quinoa en een stukje gebakken tofoe of hempfu.
Opmerking
Hempfu, gemaakt van hennepzaden, is een gezond eiwitrijk alternatief voor tofoe voor wie liever geen soja eet, of op zoek is naar wat variatie. Hempfu kun je roerbakken of je kunt er broodbeleg, sauzen of desserts mee maken.
Kookboek
Het recept 'Pompoen ovenschotel met dragon' is afkomstig uit het kookboek...
Everyday vegan
Ellen Charlotte Marie
Of je nu vegan bent of gewoon gezonder wilt eten, dit boek van foodie en fotografe Ellen Charlotte Marie biedt je de beste inspiratie! De voedzame recepten met fantastische smaakcombinaties zullen je ongetwijfeld verleiden om met plezier de keuken in te duiken
... lees verder © Uitgeverij Lannoo