Pompoen tarte Tatin met een tempura van oude geitenkaas

4 personen
bereiden

waardering 8,1obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 g suiker
  • 20 ml rode wijnazijn
  • 25 g zonnebloemolie
  • 1 rode Spaanse peper, in hele dunne reepjes
  • 400 g pompoen, in plakjes
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • tempurameel
  • frituurolie
  • 200 g oude Hollandse geitenkaas, in 8 staafjes
  • ongezouten macademianoten, grof gehakt

Bereiden

Doe de suiker in een pan en laat het op een zacht vuurje iets bruinig worden. Voeg al roerend de azijn en 100 ml water toe opdat er een stroperig, vloeibaar geheel ontstaat. Laat het afkoelen en vermeng met de olie. Smeer de aluminium bakjes in met dit olie-suikermengsel en leg hier de reepjes Spaanse peper en vervolgens de plakjes pompoen op.

Rol het bladerdeeg licht uit op een met meel bestoven aanrecht en prik in met een vork. Leg de bladerdeegplakjes over de pompoen en stop de randjes een beetje in. Dit wordt zo de onderkant van het taartje. Bak het taartje in een voorverwarmde oven van 180 °C in 15 minuten of tot het bladerdeeg gaar en mooi lichtbruin is.

Maak een dik tempuradeeg (wel vloeibaar) door ijskoud water al roerend aan het meel toe te voegen. Verhit de frituurolie. Haal wanneer de taartjes uit de oven komen de geitenkaasstaafjes door het beslag en frituur ze even kort. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Stort de taartjes, leg de de staafjes kaas erop en bestrooi met de macademianoten.

Extra benodigd

4 aluminium (weggooi)bakjes van ca. 12 cm doorsnee met een opstaand randje van ca. 1 cm

Het recept 'Pompoen tarte Tatin met een tempura van oude geitenkaas' wordt je aangeboden door chef van restaurant De Witte Uyl

Pompoen tips