Pompoengnocchi met pecorino en tijmboter
bereiden
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie of gesmolten boter
- 500 g pompoen, ongeschild en in stukken gesneden
- 185 g bloem
- 50 g pecorino, geraspt
- 1 ei, losgeklopt
- 100 g boter
- 2 eetlepels tijm, gehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 ÂșC.
Vet een bakplaat licht in met de olie of de gesmolten boter. Leg hier de pompoen op en bak die 5 kwartier in de oven tot het vruchtvlees zacht is. Laat het iets afkoelen, schraap het vruchtvlees van de schil en gooi de krokante en de harde stukjes weg.
Doe het vruchtvlees in een grote kom en zeef de bloem erboven. Meng de helft van de pecorino, het ei en wat zwarte peper er goed door.
Leg het mengsel op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het 2 minuten. Verdeel het deeg in tweeën. Rol beide porties uit tot een worst van 40 cm lang. Snijd elke worst in 16 gelijke stukken. Vorm van elk stukje een ovaaltje en druk er stevig op met een vork.
Kook de gnocchi (niet allemaal tegelijk) 2 minuten in een grote pan met kokend water met wat zout. Als ze boven komen drijven, zijn ze goed. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm.
Smelt de boter in een pannetje, neem van het vuur en roer de tijm erdoor.
Verdeel de gnocchi over vier diepe borden, schenk de boter erover en strooi de overgebleven pecorino erover.
Kookboek
Het recept 'Pompoengnocchi met pecorino en tijmboter' is afkomstig uit het kookboek...
Pasta boekbox
Joris Scott & Niels Schavemaker
In deze cadeaubox vind je een kookboek met 24 makkelijk te maken gerechten. Van spaghetti bolognese of een frisse pastasalade met mozzarella tot tagliatelle... lees verder
© Mo'Media