Warme pompoen terrine met chutneysaus
bereiden
Ingrediënten
- 40 g boter
- 450 g pompoen, in stukjes
- 1 eetlepel milde Indiase currypasta
- 3 eieren
- 150 ml slagroom
- 1 sjalotje, heel fijngehakt
- 2 eetlepels chutney
- 6 takjes koriander
Bereiden
Smelt 25 g boter in een pan en schep de stukjes pompoen erdoor. Voeg de currypasta toe en smoor de groente afgedekt in ca. 15 minuten heel gaar. Laat het mengsel afkoelen en pureer het in de keukenmachine. Voeg de eieren, 50 ml room en wat peper en zout toe en laat de machine nog even kort draaien. Vet de vormpjes goed in en verdeel het mengsel over de vormpjes. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Maak nu de saus: fruit het sjalotje in de boter. Voeg de rest van de room en de chutney toe, breng aan de kook en kook het sausje iets in. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Zet de vormpjes in een braadslede en schenk een flinke laag kokend water in de slede. Schuif de slede in de oven en laat de timbaaltjes in ca. 30 minuten gaar worden. Verwarm het sausje heel zachtjes. Stort de timbaaltjes op een bordje, serveer de saus erbij en garneer met wat koriander.
Extra benodigd
Keukenmachine, 6 timbaalvormpjes (inhoud 125 ml)
Het recept 'Warme pompoen terrine met chutneysaus' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: whitelook | Shutterstock.com