Gesmoorde prei met pijnboompitten
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 20 g boter
- 2 theelepels olijfolie
- 2 preien, schoongemaakt en in dunne ringen
- 80 ml groentebouillon
- 80 ml droge witte wijn
- 2 eetlepels fijngehakte gemengde kruiden, zoals bladpeterselie en oregano
- 1 eetlepel pijnboompitten, licht geroosterd
- 1 eetlepel vers geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden
Verwarm de boter en de olie in een grote koekenpan. Bak de prei 5 minuten tot hij goudbruin is. Roer goed.
Voeg de groentebouillon en witte wijn toe. Kook dit mengsel 10 minuten, of tot de prei zacht is.
Roer de verse kruiden erdoor. Besprenkel het gerecht met pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Serveer het meteen.
Kookboek
Het recept 'Gesmoorde prei met pijnboompitten' is afkomstig uit het kookboek...
De Italiaanse keuken
diverse auteurs
'De Italiaanse keuken' biedt een collectie recepten, doordrenkt met de geuren en smaken van Italië. Het bevat smakelijke, aromatische gerechten zoals... lees verder
© De LantaarnPrei tips
Reacties op dit recept
- Lianne Een heerlijk recept, prei weer eens totaal anders. Door de kruiden ben je de echte preismaak kwijt. Gerecht is het lekkerst als de prei beetgaar is.
- saskia Je prei even anders dan anders, heerlijk recept, mijn 2 jongens van 5 en 11 jaar jong hadden helemaal hun bordje leeg en vonden het lekker... Wij hebben het in combinatie gegeten met Tarly van het merk Honig.
- Egbert Heerlijk recept, maar hoeveelheid is genoeg voor 2 personen. Ook de hoeveelheid pijnboompitten en parmezaanse kaas minimaal verdubbelen om er een fantastisch bijgerecht van te maken.