Preistamppot met bacon en gebakken ei
bereiden
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 8 plakjes bacon
- 1 grote tomaat
- 4 eieren
- 500 g preiringen
- 1 eetlepel boter
- 100 ml volle melk
- gezouten roomboter
Bereiden
Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snijd ze in vieren. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten beetgaar in water.
Zet de oven aan op 200 °C. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes ontbijtspek erop, zorg ervoor dat ze een beetje uit elkaar liggen. Zet de bakplaat met de bacon in het midden van de oven, de oven hoeft niet voorverwarmd te zijn. De bacon is klaar als deze mooi donkerrood kleurt. Laat de bacon uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Was de tomaat en snijd in dunne plakjes. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de tomaat 1 minuut aan één kant, draai de plakken om. Breek de eieren erover en bestrooi met zout en peper. Bak ongeveer 5 tot 10 minuten.
Giet de aardappelen af en stamp met de preiringen tot een puree. Roer de volle melk en een klontje gezouten roomboter erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
Serveer de stamppot met de op de tomaat gebakken eieren en de bacon.
Extra benodigd
Bakpapier
Kookboek
Het recept 'Preistamppot met bacon en gebakken ei' is afkomstig uit het kookboek...
Stamppotbijbel
Werner Drent
Met meer dan 200 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Werner Drent in 'Stamppotbijbel' de oneindige mogelijkheden van stamppot zien. Van klassiekers als hutspot en boerenkool tot 'moderne stamppotten' als komkommer-muntstamppot
... lees verder © Carrera Culinair. Beeld: Saskia LelieveldPrei tips
Reacties op dit recept
- Corry Ik vond de smaak heel goed en maak het vast nog eens. Alleen doe ik het groene deel van de prei even wokken. Die vond ik té hard.