Prei met mosterdvinaigrette
bereiden
Ingrediënten
- 8 dunne, jonge preitjes
- 2 eetlepels gladde scherpe mosterd
- 1 theelepel wittewijnazijn
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 1 klein bosje bladpeterselie
- 50 g walnoten (naar keuze)
Bereiden
Snij het donkergroene blad en de 'kontjes' van de prei. Snij de prei in stukken van 10 cm lang. Was deze en kook in water met zout in 15 minuten gaar. Giet de prei af, laat uitlekken en een klein beetje afkoelen.
Maak intussen een lobbige vinaigrette van de losgeroerde mosterd en de azijn door er rustig al kloppend de olie door te roeren. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Snij de nog warme stukken prei met een scherp mes in de lengte doormidden. Schenk de vinaigrette erover en bestrooi met grof gehakte peterselie en eventueel wat geroosterde grof gehakte walnoten. Lekker met een Frans stokbroodje.
Kookboek
Het recept 'Prei met mosterdvinaigrette' is afkomstig uit het kookboek...
Franse keukenklassiekers
Manfred Meeuwig
In 'Franse keukenklassiekers' tref je de echte Franse keuken aan met traditionele recepten voor gewoon lekker eten. Dit zijn gerechten die je graag maakt
... lees verder © Uitgeverij TerraPrei tips
Reacties op dit recept
- Joska Wat een heerlijk prei recept is dit toch en wat een fantastisch fijn kookboekje van Manfred, ik kan het iedereen aanraden die van de Franse keuken houdt.