Quinoa met gegrilde groenten
- 2 personen
- 50 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 rode biet, in kleine stukjes
- ¼ knolselderij, in kleine stukjes
- 400 g pompoen, in stukken
- 2 rode uien, in 8 stukken
- olijfolie
- balsamicoazijn
- 100 g quinoa
- 2 teentjes knoflook, geplet
- 2 laurierblaadjes
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg alle groenten in een ovenschotel. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en een scheut balsamicoazijn. Kruid met peper en zout. Meng alles goed. Zet 30 tot 40 minuten met een deksel in de oven.
Spoel de quinoa. Kook 1 deel quinoa met 2 delen water. Voeg er de geplette knoflookteentjes aan toe, de laurierblaadjes, een scheut olijfolie en kruid met peper en zout. Laat ongeveer 13 minuten koken met een deksel op de pan. Zet de pan van het vuur en laat nog even nawellen.
Meng de quinoa onder de groenten.
Beetgaar
De pompoen is na 30 minuten in de oven zacht, maar de knolselderij en de rode biet blijven beetgaar. Als je echt wilt dat alle groenten 'zacht' zijn, dan kun je best de knolselderijblokjes en de rodebietblokjes even apart voorkoken. Maar dan krijg je ook een iets andere smaak. Persoonlijk heb ik liever een 'beet', zeker als je het als hoofdgerecht serveert. Ook de smaak zit beter en er is minder werk aan. Aan jou de keuze.
Kookboek
Het recept 'Quinoa met gegrilde groenten' is afkomstig uit het kookboek...
Puur genieten 2
Pascale Naessens
Eten dat je gelukkig maakt, mooier en energieker... Pascale Naessens kiest voor een eenvoudige, natuurlijke manier van eten. Haar pure keuken is een begrip... lees verder
© Uitgeverij Lannoo