Quinoa goreng
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Indonesisch
- Gevogelte
bevat per portie
- 343 kcal
- 9 g eiwit
- 15 g vet
- 43 g koolhydraten
Ingrediënten
- olijfolie
- 200 g quinoa
- 400 ml bouillon
- 400 g kip, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 prei, in halve ringen
- ½ bos koriander, fijngesneden
- sambal naar smaak (eventueel)
Bereiden
Bak in wat olijfolie de quinoa aan en blus af met de bouillon. Kook de quinoa in 10 minuten beetgaar en laat afkoelen.
Bak in een koekenpan de kipblokjes goudbruin in olijfolie, haal uit de pan en zet apart. Fruit vervolgens in het vet de ui en de knoflook zachtjes glazig.
Maal ondertussen in een vijzel de kruiden fijn en voeg deze toe aan de pan. Doe vervolgens de preiringen erbij en bak op hoog vuur tot alle groenten gaar zijn.
Meng de quinoa door het gerecht en roer nog even goed door. Breng op smaak met zout en peper. Houd je van pittig? Roer er dan wat sambal doorheen.
Variatietip
Voor een avondje met minder vlees op het menu vervang je de kip door ontbijtspek. Met 150 g ontbijtspek in blokjes is het aandeel meer dan gehalveerd, maar heb je nog wel een hartige bite.
Kookboek
Het recept 'Quinoa goreng' is afkomstig uit het kookboek...
Quinoa, nr. 1 superfood
Eric van Veluwen
In 75 recepten tonen chef-kok Eric van Veluwen en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven de vele mogelijkheden met quinoa. Van ontbijt, salade en soep tot... lees verder
© Carrera Uitgevers