In gember gepocheerde rabarber met custard

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Nagerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g fijne kristalsuiker, plus 2 eetlepels extra
  • stukje verse gemberwortel van 4 cm, geschild, in dunne plakjes
  • 450 g rabarber, in hapklare stukken
  • voor de custard
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels maïzena
  • 3 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 200 ml melk
  • 200 ml slagroom

Bereiden

Doe 200 g kristalsuiker, de gember en 400 ml water in een grote steelpan en kook het mengsel op matig vuur onder af en toe roeren tot de suiker is opgelost. Breng het op hoog vuur aan de kook, draai het vuur heel laag en voeg de rabarber toe. Het geheel mag niet meer koken, want dan valt de rabarber uit elkaar.

Bereid intussen de custard. Doe de eidooier, de maïzena, 2 eetlepels kristalsuiker en 4 eetlepels melk in een hittebestendige kom. Giet de resterende melk en de room in een steelpan met dikke bodem en breng op matig vuur in ca. 4 minuten net aan de kook. Schenk het warme melkmengsel in een dunne straal en al roerend voorzichtig bij het eidooiermengsel en kook de custard op laag vuur al roerend 5-6 minuten, of tot hij is ingedikt.

Verdeel de warme rabarber over vier kommen en geef de warme custard erbij om eroverheen te schenken.

Kookboek

Het recept 'In gember gepocheerde rabarber met custard' is afkomstig uit het kookboek...

Yummy, desserts in 5 tot 30 minuten

Caroline Brewester

Chocoladefondantpuddinkjes die smelten op je tong, bosbessentaart barstensvol zoet en sappig fruit, krokante bananenbeignets gedoopt in toffeesaus... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Rabarber recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!